tento recept sme skúsili, keď sme doma nemali kávu, ale len Inku. A čuduj sa svete, chutilo to viac, ako klasický tiramisu recept.
Potrebujeme:
Okrúhle piškóty
Maslo – 200 g
Žĺtok – 3 kusy
Práškový cukor – 4 lyžice
Práškové mlieko – 2 poháre
Jemný tvaroh – 500 g
Želatína – 3 lyžice
Inka – 3 lyžice + na posypanie
Postup:
Inku dáme do 1 šálky horúcej vody, dôkladne premiešame.
Želatínu rozpustíme asi v 0,5 pohári (nie viac) studenej vody, dôkladne premiešame, necháme napučať. Pred pridaním do krému rozpustíme zahrievaním.
Formu (pre mňa 20 × 24 cm) vystelieme potravinovou fóliou a vyložíme sušienkami namočenými do kávy.
Vyšľahajte vaječné žĺtky s práškovým cukrom na nadýchanú hmotu nad parou, vyšľahajte zmäknuté maslo a potom lyžicu za lyžicou pridajte tvaroh a sušené mlieko – dôkladne premiešajte.
Pridajte želatínu a znova premiešajte.
Polovicu krému navrstvíme na piškóty, pokryjeme druhou vrstvou piškót namočených v káve, navrstvíme zvyšok hmoty a pokryjeme zvyškom sušienok.
Posypeme Inkou.
Vložíme do chladničky niekoľko hodín (a najlepšie celú noc).
Dobrú chuť!