Bezkonkurnčný krémový zákusok s Inkou: Bez pečenia a ešte lepší ako tiramisu!

tento recept sme skúsili, keď sme doma nemali kávu, ale len Inku. A čuduj sa svete, chutilo to viac, ako klasický tiramisu recept.

Potrebujeme:

Okrúhle piškóty

Maslo – 200 g

Žĺtok – 3 kusy

Práškový cukor – 4 lyžice

Práškové mlieko – 2 poháre

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jemný tvaroh – 500 g

Želatína – 3 lyžice

Inka – 3 lyžice + na posypanie

Postup:

Inku dáme do 1 šálky horúcej vody, dôkladne premiešame.

Želatínu rozpustíme asi v 0,5 pohári (nie viac) studenej vody, dôkladne premiešame, necháme napučať. Pred pridaním do krému rozpustíme zahrievaním.

Formu (pre mňa 20 × 24 cm) vystelieme potravinovou fóliou a vyložíme sušienkami namočenými do kávy.

Vyšľahajte vaječné žĺtky s práškovým cukrom na nadýchanú hmotu nad parou, vyšľahajte zmäknuté maslo a potom lyžicu za lyžicou pridajte tvaroh a sušené mlieko – dôkladne premiešajte.

Pridajte želatínu a znova premiešajte.

Polovicu krému navrstvíme na piškóty, pokryjeme druhou vrstvou piškót namočených v káve, navrstvíme zvyšok hmoty a pokryjeme zvyškom sušienok.

Posypeme Inkou.

Vložíme do chladničky niekoľko hodín (a najlepšie celú noc).

Dobrú chuť!