plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčný nepečený cheesecake: Pripravíte ho za pár minút a je nesmierne chutný!

Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.

Potrebujeme:

Na základ:

1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)

100 g roztopeného masla

500 g jemného tvarohu

300 ml smotany na šľahanie

300 g horkej čokolády čokolády

podľa chuti rum

poleva (voliteľné):

140 ml smotany na šľahanie

100 g horkej čokolády

Postup:

Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou. Na venčeky nalejeme maslo a rum – ešte rukami dobre pozatláčame. Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.

V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou – zmiešame.  Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády). Krém navrstvíme na sušienkový základ. Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády (kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli).  Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes