Bezkonkurenčný nepečený BOUNTY dezert: Bez rúry a dlhého vypekania máte maškrtu ako hrom!

Vynikajúca chuť a nenáročnosť prípravy tohto nepečeného BOUNTY dezertu podľa receptu z youtube sa postarajú o to, že sa stane číslom jeden medzi vašimi obľúbenými maškrtami!

Potrebujeme:

500 g kakaových sušienok

Na krém:

500 g mascarpone

300 ml šľahačkovej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g kryštálového cukru

50 g kokosových vločiek

Na polevu:

200 g čokolády

100 ml mlieka

veľkosť formy 28 x 28 cm

Postup:

Na dno formy si naukladáme kakaové sušienky tesne vedľa seba.

Mascarpone si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom a následne zašľaháme šľahačkovú smotanu, kým nevznikne kompaktný krém. 

Nakoniec pomocou špachtle zapracujeme do krému kokosové vločky a krém navrstvíme na sušienky. 

Na krém navrstvíme ďalšiu vrstvu sušienok a opäť vrstvu krému. 

Odložíme do chladničky stuhnúť na 30 minút a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.

Nalámanú čokoládu zalejeme horúcim mliekom a metličkou vyšľaháme kompaktnú polevu. 

Polevu rovnomerne rozotrieme na povrch dezertu a opäť odložíme do chladničky na 30 minút. 

TIP: Vrch môžete ozdobiť bledšou alebo tmavšou čokoládou, prípadne kokosovými vločkami. 

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Pripájame ešte jeden banánový nepečený dezert, na ktorom si takisto určite pochutí celá rodina, aj hostia!

Potrebujeme:

300 ml mlieka

400 g sušienok

3 balíčky šľahačky v prášku

veľkosť formy 25 x 25 cm

600 g banánov

Na polevu:

150 g čokoládových vločiek

100 ml horúcej šľahačkovej smotany

Postup:

Do formy si naukladáme sušienky, ktoré sme predtým namočili v mlieku. 

V miske si rozmixujeme alebo roztlačíme banány, pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme. 

Tento vzniknutý krém nanesieme na sušienky a navrch znovu naukladáme vrstvu sušienok. 

Takto postup opakujeme, až kým sa nám neminie krém a sušienky.

Odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom si pripravíme polevu.

Čokoládové vločky zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a metličkou vypracujeme kompaktnú lesklú polevu. 

Tú rozotrieme na dezert, ktorý dáme vychladiť na ďalšiu hodinu a môžeme ho podávať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár