plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčný mrežovník: Úžasný na raňajky, alebo ako maškrta ku kávičke!

Tento mrežovník pripravujem doma každý týždeň, pretože je naozaj fantastický. Deti sa ho nevedia dojesť a ku kávičke nemá chybu!

Tento mrežovník pripravujem doma každý týždeň, pretože je naozaj fantastický. Deti sa ho nevedia dojesť a ku kávičke nemá chybu!

Potrebujeme:

Na cesto

2 vajcia

250 g masla

4 PL kyslej smotany alebo domáceho jogurtu

1 šálku krupicového cukru (objem šálky 200 ml)

3 a pol šálky hladkej múky (objem šálky 250 ml)

18 g prášku do pečiva

Na plnku 

500 g tvarohu

1 vajce

1 PL škrobu

1/2 PL  práškového cukru

Akýkoľvek obľúbený džem

1 vajíčko na potretie

Postup:    

Do hlbokej misy dáme vajíčka, pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme rozpustené maslo, kyslú smotanu, premiešame a nakoniec pridáme múku. Vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať. Potom cesto prekrojíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme a preložíme na plech, ktorý sme si pokryli papierom na pečenie.

Druhú časť vyvaľkáme a narežeme na približne rovnako hrubé pásiky. Tvaroh cez sitko zbavíme vody, dáme do misy, pridáme vajce a cukor. Potom primiešame škrob a všetko premiešame. Plnku navrstvíme na polovicu cesta na plechu, druhú polovicu natrieme džemom. Pásikmi z cesta vytvárame na vrchu mriežku. Koláč môžeme ozdobiť vykrojenými hviezdičkami a potrieme vajíčkom.

Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme 30 – 35 minút. Nechámevychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame. Prajeme dobrú chuť

Najlepšie recepty na dnes