Neprekonateľný medový rez pre zaneprázdnených: Neriešite žiadne vaľkanie cesta – naliať na plech, poskladať a chystajte taniere!

Fantastický medový rez - naozaj luxusný a bez vaľkania cesta. Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.

Fantastický medový rez – naozaj luxusný a bez vaľkania cesta. Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.

Potrebujeme (na plech 25×35 cm)

  • 25 dkg masla alebo margarínu
  • 3 ks medu
  • 30 dkg kr. cukru
  • 3 vajcia
  • 40 dkg hl. múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • asi 1,5 až 2 dl mlieka

krém:

  • 1 l mlieka
  • 12 lyžíc krupice
  • 8 lyžíc cukru
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • marhuľový lekvár

glazúra:

  • 15 dkg
  • 1,5 dl smotany na šľahanie

Postup:

Rúru nastavte na 180 stupňov.

Maslo, cukor a med sa zmiešajú nad parou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak je všetko roztopené a zmiešané, pridajte vajíčka a dobre premiešajte. Pridajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a dobre vyšľahajte ručným šľahačom.

Ak je hmota veľmi hustá a ťažko sa mieša, pridajte mlieko.

Vyložte plech s papierom na pečenie a navrstvite naň 1/4 cesta – stačí naliať, potom pečte asi 10 minút.

Odstráňte cesto a upečte tak ďalšie tri.

Na krém uvaríme puding z mlieka, krupice a cukru, keď vychladne, všľaháme doň šľahačku.

Skladanie:

Krém rozdelíme na dve časti, prvý plát cesta, 1/2 krému, cesto, džem, cesto, krém a nakoniec opäť cesto. Na polevu rozpustíme čokoládu v smotane a nalejeme na povrch. Necháme stuhnúť v chlade (môžete aj cez noc) a môžeme krájať.

zdroj: receptneked