Fantastický medový rez – naozaj luxusný a bez vaľkania cesta. Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.
Potrebujeme (na plech 25×35 cm)
- 25 dkg masla alebo margarínu
- 3 ks medu
- 30 dkg kr. cukru
- 3 vajcia
- 40 dkg hl. múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- asi 1,5 až 2 dl mlieka
krém:
- 1 l mlieka
- 12 lyžíc krupice
- 8 lyžíc cukru
- 2 dl smotany na šľahanie
- marhuľový lekvár
glazúra:
- 15 dkg
- 1,5 dl smotany na šľahanie
Postup:
Rúru nastavte na 180 stupňov.
Maslo, cukor a med sa zmiešajú nad parou.
Ak je všetko roztopené a zmiešané, pridajte vajíčka a dobre premiešajte. Pridajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a dobre vyšľahajte ručným šľahačom.
Ak je hmota veľmi hustá a ťažko sa mieša, pridajte mlieko.
Vyložte plech s papierom na pečenie a navrstvite naň 1/4 cesta – stačí naliať, potom pečte asi 10 minút.
Odstráňte cesto a upečte tak ďalšie tri.
Na krém uvaríme puding z mlieka, krupice a cukru, keď vychladne, všľaháme doň šľahačku.
Skladanie:
Krém rozdelíme na dve časti, prvý plát cesta, 1/2 krému, cesto, džem, cesto, krém a nakoniec opäť cesto. Na polevu rozpustíme čokoládu v smotane a nalejeme na povrch. Necháme stuhnúť v chlade (môžete aj cez noc) a môžeme krájať.
zdroj: receptneked