Fantastický medový rez – naozaj luxusný a bez vaľkania cesta.
Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.
Potrebujeme (na plech 25×35 cm):
25 dkg masla alebo margarínu
3 lyžice medu
30 dkg kr. cukru
3 vajcia
40 dkg hl. múky
1 lyžička prášku do pečiva
asi 1,5 až 2 dl mlieka
krém:
1 l mlieka
12 lyžíc krupice
8 lyžíc cukru
2 dl smotany na šľahanie
marhuľový lekvár
glazúra:
15 dkg
1,5 dl smotany na šľahanie
Postup:
Rúru nastavte na 180 stupňov.
Maslo, cukor a med sa zmiešajú nad parou.
Ak je všetko roztopené a zmiešané, pridajte vajíčka.
Všetko dobre premiešajte.
Pridajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a dobre vyšľahajte ručným šľahačom.
Ak je hmota veľmi hustá a ťažko sa mieša, pridajte mlieko.
Vyložte plech s papierom na pečenie a navrstvite naň 1/4 cesta – stačí naliať, potom pečte asi 10 minút.
Odstráňte cesto a upečte tak ďalšie tri.
Na krém uvaríme puding z mlieka, krupice a cukru, keď vychladne, všľaháme doň šľahačku.
Skladanie:
Krém rozdelíme na dve časti, prvý plát cesta, 1/2 krému, cesto, džem, cesto, krém a nakoniec opäť cesto.
Na polevu rozpustíme čokoládu v smotane.
Nalejeme na povrch.
Necháme stuhnúť v chlade (môžete aj cez noc) a môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked