plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľný medový rez pre zaneprázdnených: Neriešite žiadne vaľkanie cesta – naliať na plech, poskladať a chystajte taniere!

Fantastický medový rez - naozaj luxusný a bez vaľkania cesta. Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.

Fantastický medový rez – naozaj luxusný a bez vaľkania cesta.

 

 

Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.

Potrebujeme (na plech 25×35 cm):

25 dkg masla alebo margarínu

3 lyžice medu

30 dkg kr. cukru

3 vajcia

40 dkg hl. múky

1 lyžička prášku do pečiva

asi 1,5 až 2 dl mlieka

krém:

 

 

1 l mlieka

12 lyžíc krupice

8 lyžíc cukru

2 dl smotany na šľahanie

marhuľový lekvár

glazúra:

 

 

15 dkg

1,5 dl smotany na šľahanie

Postup:

Rúru nastavte na 180 stupňov.

Maslo, cukor a med sa zmiešajú nad parou.

 

 

Ak je všetko roztopené a zmiešané, pridajte vajíčka.

Všetko dobre premiešajte.

Pridajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a dobre vyšľahajte ručným šľahačom.

 

 

Ak je hmota veľmi hustá a ťažko sa mieša, pridajte mlieko.

Vyložte plech s papierom na pečenie a navrstvite naň 1/4 cesta – stačí naliať, potom pečte asi 10 minút.

Odstráňte cesto a upečte tak ďalšie tri.

 

 

Na krém uvaríme puding z mlieka, krupice a cukru, keď vychladne, všľaháme doň šľahačku.

Skladanie:

Krém rozdelíme na dve časti, prvý plát cesta, 1/2 krému, cesto, džem, cesto, krém a nakoniec opäť cesto.

Na polevu rozpustíme čokoládu v smotane.

Nalejeme na povrch.

 

 

Necháme stuhnúť v chlade (môžete aj cez noc) a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes