plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčný jablkový koláč s pudingovým krémom: Rýchla maškrta z 1 jablka a pár základných surovín!

Tento neuveriteľne jemný a nadýchaný koláčik podľa receptu z youtube sa oplatí vyskúšať. Ak máte doma jedno jablko, 3 vajíčka, múku, cukor, mlieko a kukuričný škrob, neváhajte už ani sekundu!

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g kryštálového cukru

100 ml mlieka izbovej teploty

200 g hladkej múky (1,5 šálky s objemom 200 ml)

6 g prášku do pečiva

Na krém:

1 vajce

50 g kryštálového cukru

15 g kukuričného škrobu

250 ml mlieka

voliteľné: trochu vanilkovej esencie

Postup:

Jablko si dôkladne umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kúsky. Do väčšej misy si rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nalejeme do nej mlieko izbovej teploty, preosejeme si múku s práškom do pečiva a dobre premiešame, aby nám nevznikli hrudky.

Plech si vyložíme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom a poukladáme naň kúsky jabĺk. Na ne nalejeme pripravené cesto a rovnomerne rozotrieme.

Teraz si pripravíme krém. Do hrnca rozbijeme vajce, pridáme cukor, škrob a vyšľaháme metličkou. Primiešame mlieko, môžeme pridať vanilkovú esenciu a dáme variť na sporák na mierny ohrev. Varíme za stáleho miešania, kým krém nezhustne. Krém potom necháme trochu vychladnúť, preložíme ho do zdobiaceho vrecúška a navrch koláča vytvoríme krémovú mriežku.

Pečieme približne 30 minút v predhriatej rúre pri 180 °C. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom, nakrájame a podávame. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes