Bezkonkurenčný cibuľovo-vajíčkový šalát: Účinný bojovník proti prechladnutiu, ktorý výborne chutí!

Ak máte pocit, že vás obchádza viróza a zároveň máte chuť na niečo dobré, pripravte si tento šalát. Zabijete dve muchy jednou ranou. Jeho základom je cibuľa, ktorá obsahuje veľa dôležitých vitamínov a minerálov, a je to rokmi overený ľudový prostriedok na liečenie rôznych neduhov. Obsahuje okrem iného aj vitamín C a jej konzumácia vášmu zdraviu rozhodne prospeje. Navyše na tento šalát nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie. Všetko máte väčšinou doma, takže vás zachráni aj keď zdanlivo nie je nič v chladničke ;) Napriek svojej jednoduchosti je šalát veľmi chutný. Áno, je v ňom veľa cibule, ale uvidíte sami, že nie je prehnane štipľavý, pretože ostatné suroviny chuť cibule zjemnia.

луковый салат

Potrebujeme:

3-4 veľké cibule

3 vajcia

1 PL teplej vody

1 ČL soli

...

1 PL cukru

1 PL octu

2 ČL majonézy alebo kyslej smotany

Postup:

1. Vajíčka si uvarte natvrdo a pokrájajte na kocky.

салат с луком и яйцом

2. Ošúpeme si cibuľu a nakrájame na tenké polkruhy. Zalejeme ju vriacou vodou, necháme odstáť 10 minút a potom scedíme. Nevaríme.

3. Do pohára s vodou pridajte soľ, cukor a ocot. Vymiešajte a nalejte na cibuľu. Nechajte marinovať 15 – 20 minút.

4. Po uplynutí tejto doby marinádu zlejte.

рецепт лукового салата

5. Marinovanú cibuľu zmiešajte s vajíčkami a majonézou, alebo kyslou smotanou. Pridajte koreniny, prípadne bylinky podľa chuti, nechajte chvíľu zachladiť a podávajte. Dobrú chuť!

салат из лука