Bezkonkurenčné zemiakové placky: Vyskúšala som ich len raz zo zvedavosti a odvtedy by sme ich jedli aj každý deň!

Zemiakové placky inak, ako ste zvyknutí. Ja som skúsila už veľa receptov, ale u nás doma má tento jednoznačne najväčší úspech. Skúste!

Zemiakové placky inak, ako ste zvyknutí. Ja som skúsila už veľa receptov, ale u nás doma má tento jednoznačne najväčší úspech. Skúste!

Potrebujeme:

Zemiaky – ja dávam od oka, ale radšej viac ako menej (asi 1 kg)

2 bielky

2 žĺtky

6 strúčikov cesnaku

1 cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g olomouckých syrčekov (ak nemáte radi, dajte obyčajný strúhaný syr)

200 ml kyslej smotany

Pár kvapiek citrónovej šťavy

Cca 6 lyžíc hladkej múky – podľa hustoty cesta

Majoránku a drvenú rascu

Čierne mleté korenie a soľ (so soľou ale opatrne, ak použijete syrečky treba myslieť na to, že sú veľmi slané)

Trochu piva – voliteľné

Postup:

Zemiaky nastrúhame na strúhadle – robím to tak, že polovicu zemiakov nastrúham najemno a polovicu nahrubo. Scedíme prebytočnú šťavu a pridáme k nim nastrúhaný syr, žĺkty, koreniny, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, múku, smotanu a trochu piva (ak chcete). Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Na panvici rozohrejeme masť a tvoríme placky, ktoré vypražíme po oboch stranách do zlatista.

Najlepšie chutia s dobre vychaldeným pivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)