plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčné pečené kuriatko: Lepšie ste nejedli – mäsko je jemné a šťavnaté, s chrumkavou kožou!

Toto pečené kuriatko podľa receptu z youtube je neskutočne chutné a lahodné.

Vyskúšajte a oblížete si všetkých 10 prstov!

 

 

Potrebujeme:

1 celé kura

40 g masla izbovej teploty

1/2 ČL tymianu

soľ, čierne korenie podľa chuti

5 – 6  strúčikov cesnaku

2 zemiaky

1 cibuľu

1/2 PL paradajkovej pasty

50 ml rastlinného oleja

160 ml teplej vody

zaváraninový pohár

Postup:

 

Kura si umyjeme, osušíme a nasolíme deň vopred.

Vložíme do chladničky a necháme cez noc odpočívať. 

Zemiaky a cibuľu si ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy, cesnak na tenké plátky.

Vložíme zatiaľ spolu do zaváraninového pohára.

Maslo izbovej teploty zmiešame s tymianom, čiernym korením, 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku.

Dobre premiešame. 

Kožu na kurati podvihneme a pod kožou rozotrieme maslovú plnku. 

 

 

V samostatnej miske si zmiešame paradajkovú pastu so soľou, mletou paprikou, rastlinným olejom a teplou vodou.

Tento nálev nalejeme do pohára s pripravenými zemiakmi, cibuľou a cesnakom. 

 

 

Kura teraz nastokneme na pohár, potrieme mletou červenou paprikou.

Navrchu zapichneme dve špáradlá.

Na ne pripevníme kúsok papiera na pečenie, aby sa kura zvrchu nespálilo. 

 

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 185 °C asi 1 hodinu aj 10 minút. 

 

Hotovo, môžeme servírovať.

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes