Bezkonkurenčné bravčové karé: Také jemné, že sa rozpadá na jazyku a tá chuť vás dostane!

Nepripravujte z bravčového karé len rezne a skúste ho upiecť podľa tohto receptu z youtube.

Všetci sa budú zalizovať!

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé vcelku

10 g soli

5 g čierneho mletého korenia

5 g majoránky

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

200 g oravskej slaniny

400 g nakladaných uhoriek alebo kyslej kapusty (podľa chuti)

Postup:

 

 

Bravčové karé si ostrým nožom na povrchu narežeme tak, aby nám vznikli v rovnomernej vzdialenosti od seba drážky.

Celé mäso osolíme, okoreníme.

Posypeme majoránkou.

Potrieme prelisovaným cesnakom.

 

 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.

Slaninu si nakrájame na plátky.

Do každej drážky vložíme cibuľu, aj slaninku.

 

 

V prípade, že použijeme nakladané uhorky.

Nakrájame ich na kolieska a vložíme do každej drážky.

Ak použijeme nakladanú kapustu.

Naukladáme ju po okrajoch okolo mäsa. 

 

 

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

Hotovo.

 

 

Výborné jedlo, ku ktorému už netreba ani prílohu.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

BONUS

Vyskúšajte aj ďalší recept z bravčového karé, ktorý sa stane favoritom na vašom jedálničku.

Oba recepty si môžete pozrieť v priloženom VIDEU.

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay