plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčné jogurtové zemiaky – najlepšia príloha, akú som kedy ochutnala!

Mali taký úspech, že do večera sme zjedli ešte dva plechy.

Našla som výbornú stránku s domácimi receptami U Miládky v kuchyni a pred pár dňami som skúsila jej recept na pečené zemiaky – jogurtové zemiaky. Mali taký úspech, že do večera sme zjedli ešte dva plechy. Zemiaky sú neskutočne chutné, lahodné a pritom na vrchu krásne chrumkavé. Určite skúste, je to delikatesa.

Potrebujeme:

5-6 väčších zemiakov

2 lyžice hustého gréckeho jogurtu

rovná lyžička soli

2 lyžice oleja

chilli

tymián

pár lístkov na jemno nasekanej mäty (aj nemáte, dajte petržlenku)

mletá rasca

trochu oleja + mletá paprika (na potretie počas pečenia)

Postup:

Zemiaky si klasicky ošúpeme a nakrájame na plátky tenké (cca 3 mm).

Pripravíme si marinádu na zemiaky: Jogurt zmiešame so všetkými prísadami a zmiešame so zemiakmi. Dbáme na to, aby bol každý zemiak obalený v marináde.

Plech alebo nádobu na pečenie môžeme vystlať papierom, alebo vymastiť tukom, aby sa zemiaky neprilepili.

Zemiaky na plechu rovnomerne rozprestrieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov .

Pani Miládka odporúča zemiaky počas pečenia potrieť trochou oleja zmiešaným s paprikou – 1-2x počas pečenia potrieť. Skúsila som a zemiaky sú ešte chutnejšie.

Pečieme do zlatej farby asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes