Bezkonkurenčná príloha zo zemiakov: Chrumkavé zemiaky so syrom tromfnú aj hlavné jedlo!

Fantastická príloha zo zemiakov a syra.

Zemiaky sú jednou z najobľúbenejších príloh vôbec. Nemusia byť vždy len smažené, varené, alebo jednoducho zapečené v rúre. Vyskúšajte ich pripraviť vo forme chrumkavých bochníkov so syrom. Je to jednoduché a jediné čo hrozí je, že vám budú chutiť viac, ako hlavný chod! :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

4 vajcia

100 g hladkej múky

150 g najemno nastrúhaného syra

1 zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

Ďalej budeme potrebovať:

Strúhanku

Olej

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a roztlačíme. Pridáme vajcia, múku, syr, petržlenovú vňať a vymiesime hladké cesto.

Z cesta formujeme placky s priemerom 6-7 cm a obalíme v strúhanke. Preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. Ak sú placky príliš vysoké, môžeme ich jemne roztlačiť rukou. Placky pokvapkáme trochou oleja a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190-200 stupňov približne 20-25 minút. Podávame ako chutnú prílohu, alebo len tak – ako pochúťku s obľúbenou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)