plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezkonkurenčná domáca paštéta ako od babičky: Takáto chuť sa v obchode nedá kúpiť!

Na túto chuť sa nechytá žiadna paštéta z obchodu. Pripravíte si ju jedine doma podľa tohto starého receptu, ktorý sme našli na youtube. Chutí ako od babičky a miluje ju celá rodina!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

0,5 bravčovej slaniny

0,5 kg kuracej pečienky (alebo bravčovej, ale kuracia je jemnejšia)

3 mrkvy

3 ks petržlenu

zeler

1 bobkový list

2 guličky nového korenia

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

2 vajcia

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

voliteľné: sójová omáčka

Postup:

Do veľkého hrnca dáme krkovičku, slaninu, jednu cibuľu, cesnak, zeler, bobkový list, mrkvu, petržlen, nové korenie a zalejeme vodou.

Prikryjeme pokrievkou a dáme variť. Medzitým si pokrájame nadrobno zvyšné dve cibule. Pečienku si takisto pokrájame na menšie kúsky.

Na panvici si rozpustíme trochu masla, dáme orestovať cibuľu a potom aj pečienku. Uvarené mäso aj zeleninu si preložíme do misky.

Uvarené mäso, slaninu, aj zeleninu pomelieme mlynčekom na mäso.

Spolu s mäsom a zeleninou pomelieme aj obsah panvice, čiže orestovanú pečienku na cibuľke.

Do tejto zmesi pridáme vajíčka, osolíme, okoreníme podľa chuti a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj trochu sójovej omáčky.

Hotovú paštétu naplníme do sterilizovaných pohárov, uzavrieme viečkom a poukladáme do širokého hrnca. Na dno hrnca dáme utierku a poháre zalejeme vodou.

Prikryjeme pokrievkou a dáme na sporák. Na miernom ohni zavárame po dobu 1 hodiny. Paštéta je pripravená. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes