Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Recept mám pod názvom torta Bosorka. Nepridáva sa do nej žiaden cukor.
Potrebujeme:
250 g rozdrvených celozrnných sušienok
50 g roztopeného masla
500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu
3 lyžice medu + podľa chuti
Vanilková aróma asi 1 lyžička
400 ml smotany na šľahanie
250 g tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. Drvené sušienky zmiešame s maslom, 1 lyžicou medu a trochou mlieka. Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.
Tvaroh rozmiešame s medom a vanilkou. Primiešame aj 200 ml ušľahanej šľahačky. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť.
Z 500 ml mlieka, pár kvapiek vanilkovej arómy a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.
Zvyšnú šľahačku vyšľaháme.
Na sušienkovú hmotu navrstvíme tvarohovú zmes, potom vanilkový puding a nakoniec aj šľahačku.
Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked