plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezcukrová nepečená torta „Bosorka“: 4 poschodia, úžasná chuť a pripravíte ju úplne na studeno!

Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Recept mám pod názvom torta Bosorka. Nepridáva sa do nej žiaden cukor.

Potrebujeme:

250 g rozdrvených celozrnných sušienok

50 g roztopeného masla

500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu

3 lyžice medu + podľa chuti

Vanilková aróma asi 1 lyžička

400 ml smotany na šľahanie

250 g tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. Drvené sušienky zmiešame s maslom, 1 lyžicou medu a trochou mlieka. Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.

Tvaroh rozmiešame s medom a vanilkou. Primiešame aj 200 ml ušľahanej šľahačky. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť.

Z 500 ml mlieka, pár kvapiek vanilkovej arómy a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.

Zvyšnú šľahačku vyšľaháme.

Na sušienkovú hmotu navrstvíme tvarohovú zmes, potom vanilkový puding a nakoniec aj šľahačku.

Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes