Bez zavárania: Nakladané paradajky s cibuľou v sladkokyslom náleve

Vynikajúci tip, ako zachovať paradajky až do zimy. A čo je najlepšie, bez zavárania!

Chcem sa s vami podeliť o vynikajúce nakladané paradajky s cibuľkou a bylinkami v sladkokyslom náleve. Skvelý tip, ako zachovať fantastickú chuť domácich paradajok pokojne aj do ďalšej zimy.

Potrebujeme:

700 g paradajok

2 cibule

1 zväzok petržlenovej vňate

1 zväzok kôpru

500 ml vody

...

1,5 lyžice cukru

½ lyžice soli

1 lyžičku rastlinného oleja

1,5 lyžicu octu

Postup:

Cibuľu aj paradajky nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a môžeme nakrájať na menšie kúsky (nie celkom nadrobno, alebo nemusíme krájať vôbec).

Do sterilizovaných pohárov vrstvíme striedavo cibuľu, bylinky a paradajky. Poslednú vrstvú musí tvoriť cibuľa a mala by byť približne 1,5 cm od okraju pohára.

Pripravíme si nálev. Do vriacej vody pridáme soľ, cukor, olej a ocot. Nálev nalejeme do pohárov a pevne uzavrieme.

Poháre obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

zdroj: sovkusom