Bez vyprážania: Perfektný tip, ako pripraviť lievance!

Zabudnite na vyprážanie na oleji. Vyskúšajte tento skvelý spôsob, ako lievance pripraviť rýchlo, chutne a skutočne jednoducho.

Lievance sú skvelým dezertom, alebo obľúbeným raňajkovým jedlom. Dajú sa však pripraviť aj inak, ako ste bežne zvyknutí.  Upečte ich vo forme na muffiny, ako mäkučké a lahodné koláčiky. Zabijete tak dve muchy jednou ranou – lievance pripravíte bez vyprážania a ušetríte čas, kedže sa všetky lievance pripravujú naraz a rúra urobí všetko podstatné za vás. Navyše môžete pridať oriešky, kúsky čokolády alebo ovocie a vytvoriť tak skvelé lievancové koláčiky.

Všetko, čo potrebujete je klasické cesto na lievance. Pripravte cesto, ktoré bežne zvyknete na lievance používať alebo môžete vyskúšať tento recept.

Formu na muffiny vymažte trochou oleja alebo masla a do jednotlivých otvorov navrstvite cesto a posypte prísadami, ktoré chcete k lievancom pridať. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 10 minút.