Máte chuť na vyprážaný karfiol? Vyskúšajte ho trochu inak, ako ste zvyknutí – bez trojobalu, bez vajec, v jemnom bublinkovom cestíčku.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hlávku karfiolu
Šťavu z ½ citrónu
200 ml minerálky (prípadne podľa konzistencie cestíčka)
6 lyžíc hladkej múky
1 čajovú lyžičku soli
Olej
Postup:
Karfiol umyjeme a rozdelíme na malé ružičky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vriacej vode varíme 5 minút.
V miske zmiešame minerálku s múkou a soľou. Vymiešame hustejšie cestíčko – podľa potreby pridáme múku alebo naopak minerálku.
Uvarený karfiol necháme chvíľu vychladnúť a obaľujeme v cestíčku. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista zo všetkých strán.
Podávame s obľúbeným dressingom a zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Poznámka: (ak nemáte poruke minerálku, použite aj obyčajnú vodu so štipkou kypriaceho prášku).
zdroj: yemekmutfa