Karfiol v jemnom bublinkovom cestíčku z minerálky: Bez vajec!

Máte chuť na vyprážaný karfiol? Vyskúšajte ho trochu inak, ako ste zvyknutí – bez trojobalu, bez vajec, v jemnom bublinkovom cestíčku.

Máte chuť na vyprážaný karfiol? Vyskúšajte ho trochu inak, ako ste zvyknutí – bez trojobalu, bez vajec, v jemnom bublinkovom cestíčku.

Potrebujeme:

1 stredne veľkú hlávku karfiolu

Šťavu z ½ citrónu

200 ml minerálky (prípadne podľa konzistencie cestíčka)

6 lyžíc hladkej múky

1 čajovú lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olej

Postup:

Karfiol umyjeme a rozdelíme na malé ružičky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vriacej vode varíme 5 minút.

V miske zmiešame minerálku s múkou a soľou. Vymiešame hustejšie cestíčko – podľa potreby pridáme múku alebo naopak minerálku.

Uvarený karfiol necháme chvíľu vychladnúť a obaľujeme v cestíčku. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista zo všetkých strán.

Podávame s obľúbeným dressingom a zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Poznámka: (ak nemáte poruke minerálku, použite aj obyčajnú vodu so štipkou kypriaceho prášku).

zdroj: yemekmutfa