plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez váhy a odmerky: Šialene dobré kefírové rezy s pudingom!

Jednoduché, rýchle a najmä bez nutnosti siahať po kuchynskej váhe či odmerke. Hoci táto pochúťka vyzerá naoko zložito, jej príprava je úžasne jednoduchá.

Jednoduché, rýchle a najmä bez nutnosti siahať po kuchynskej váhe či odmerke. Hoci táto pochúťka vyzerá naoko zložito, jej príprava je úžasne jednoduchá.

Potrebujeme:

1,5 šálky hladkej múky (300 g)

1 bal prášku do pečiva

4 vajcia

3/4 šálky cukru (200 g)

2 tégliky kefíru (350 g)

0,5 šálky oleja (150 ml)

3 lyžice nesladeného kakového prášku

3 lyžice strúhaného kokosu

Štipku soli

Na krém:

2 bal. smotanového pudingu

2 a ¾ šálky mlieka

5-6 lyžíc kryštálového cukru

4 lyžice strúhaného kokosu

Na vrch:

1 šálky smotany na šľahanie (300 ml)

Cukor podľa chuti

3 lyžice strúhaného kokosu

Na meranie surovín používame šálku s objemom 300 ml

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. ½ cukru ušľaháme so žĺtkami, druhú polovicu s bielkami.

Do žĺtkovej hmoty posupne primiešame ostatné prísady na cesto, nakoniec po lyžiciach vmiešame sneh.

Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie 34×34 cm a uhladíme.

Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť a vmiešame doň kokos (prípadne aj pár kvapiek rumovej arómy).

Vychladnutý puding dávkujeme do kakoaového cesta pomocou lyžice. V ceste vytvoríme biele fľaky.

Takto pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 25 minút.

Cesto nacháme vychladnúť a potom naň navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blikkruzs

Najlepšie recepty na dnes