Jednoduché, rýchle a najmä bez nutnosti siahať po kuchynskej váhe či odmerke. Hoci táto pochúťka vyzerá naoko zložito, jej príprava je úžasne jednoduchá.
Potrebujeme:
1,5 šálky hladkej múky (300 g)
1 bal prášku do pečiva
4 vajcia
3/4 šálky cukru (200 g)
2 tégliky kefíru (350 g)
0,5 šálky oleja (150 ml)
3 lyžice nesladeného kakového prášku
3 lyžice strúhaného kokosu
Štipku soli
Na krém:
2 bal. smotanového pudingu
2 a ¾ šálky mlieka
5-6 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice strúhaného kokosu
Na vrch:
1 šálky smotany na šľahanie (300 ml)
Cukor podľa chuti
3 lyžice strúhaného kokosu
Na meranie surovín používame šálku s objemom 300 ml
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. ½ cukru ušľaháme so žĺtkami, druhú polovicu s bielkami.
Do žĺtkovej hmoty posupne primiešame ostatné prísady na cesto, nakoniec po lyžiciach vmiešame sneh.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie 34×34 cm a uhladíme.
Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť a vmiešame doň kokos (prípadne aj pár kvapiek rumovej arómy).
Vychladnutý puding dávkujeme do kakoaového cesta pomocou lyžice. V ceste vytvoríme biele fľaky.
Takto pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 25 minút.
Cesto nacháme vychladnúť a potom naň navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blikkruzs