Bez sudu, vynikajúca o 2 dni: Chrumkavá kvasená kapusta s jablkami

61

Rýchly a jednoduchý recept na kvasenú kapustu, ktorú pripravíte bez sudu. Navyše, vďaka jablkám získa kapusta ešte viac na chuti. Môžete si na nej pochutnávať už o dva dni. Oplatí sa vyskúšať!

Potrebujeme:

3 kg hlávkovej kapusty

1 veľkú mrkvu

2-3 zelené jablká

3 lyžice soli

Postup:

2-1

Kapustu nakrájame nadrobno, jablká šúpeme a nakrájame na malé kúsky a mrkvu nastrúhame. Všetko zmiešame a pridáme soľ.

Zmes naplníme do pohárov tak, že ju pevne vtlačíme do pohárov. Necháme pri izbovej teplote kvasiť 40 hodín.

Aby kapusta zbelela a bola krásne chrumkavá je dôležité, aby na povrch vystúpili fermentačné plyny. Za týmto účelom je dobré do pohára zapichnúť dlhšiu drevenú rúčku z varechy.

Po vykvasené vložíme kapustu do chladničky alebo chladnej miestnosti a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Potom ochutnajte kapustu, mala by byť už perfektná.

4

zdroj: takprosto

Témy:


Pridajte svoj komentár