Bez pečenia: Slaná torta z toastového chleba

Dnes sme namiesto klasického sladkého dezertu zvolili pochúťku, ktorá ulahodí každému, kto uprednostňujete skôr slané delikatesy.

Dnes sme namiesto klasického sladkého dezertu zvolili pochúťku, ktorá ulahodí každému, kto namiesto sladkých dobrôt uprednostňujete skôr slané pochúťky. Táto torta alebo slaný zákusok sa vynikajúco hodí ako pohostenie či teplá večera s jednoduchou prípravou. A tiež je vynikajúca ako prekvapenie pre oslávencov, ktorý holdujú slaným dobrotám.

Potrebujeme:

2 bal. toastového chleba z ktorého odrežeme kôrku

Náplň:

3 x 150 g majonézy (ideálne domácej)

3 tégliky kyslej smotany

4 uvarené vajcia

...

7 ks zaváraných uhoriek

300 g šunky

150 g balkánskeho syra

200 g strúhaného syra

100 g kečupu (prípadne paradajkovej omáčky na pizzu)

Postup:

Pripravíme si 3 náplne na 3 vrstvy torty.

1 náplň:

V miske zmiešame 150 g majonézy, 1 smotanu, 4 natvrdo uvarené a nakrájané vajcia a 2 nadrobno nakrájané uhorky.

2 náplň:

V miske zmeišame 150 g majonézy s 1 smotanou, šunkou nakrájanou na malé kúsky a kečupom.

3 náplň:

V miske zmiešame zvyšnú majonézu so smotanou, rozdrobeným balkánskym syrom a zvyšnými uhorkami nakrájanými nadobno.

Dno formy na pečenie vyložíme toastovým chlebom. Na chlieb navrstvíme prvú náplň a uhladíme. Na náplň navrstvíme chlieb a na chlieb druhú náplň. Opäť nasleduje vrstva chleba a na chlieb posledná – tretia náplň. Povrch torty posypeme strúhaným syrom a vložíme do chladničky.

Odporúčame tortu pripraviť deň vopred, aby sa všetky chute prepojili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika