Bez pečenia, bez šľahania: Populárna „Ľadolíno“ torta s poriadnou porciou krému!

Výborná, chutná a skutočne rýchla torta, ktorú milujú malí aj veľkí maškrtníci.

Výborná, chutná a skutočne rýchla torta, ktorú milujú malí aj veľkí maškrtníci. Poriadna porcia krému a chrumkavé maslové sušienky – to je tá pravá kombinácia na výborný štart do nového týždňa.

Potrebujeme:

500 ml mlieka

500 ml smotany na šľahanie

12 lyžíc kukuričného škrobu

1 bal. vanilkového cukru

100 g čokolády na varenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g bielej čokolády

4 lyžice kr. cukru

Maslové sušieky na základ torty

Postup:

Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie. Z tejto zmesi odlejeme asi 200 ml a tie zmiešame s oboma druhmi cukru a škrobom. Zvyšné mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Potom do zmesi pridáme zmes s cukrom a škrobom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding (varíme asi 2-3 minúty).

Puding rozdelíme na dve časti – do jednej vmiešame tmavú, do druhej bielu čokoládu a miešaním rozpustíme.

Podlhovastú formu na pečenie s odňímateľnými bokmi vyložíme fóliou a na dno uložíme maslové sušienky (môžeme trochu pokvapkať mliekom). Na sušienky striedavo lejeme tmavý a biely krém, vďaka čomu nám vznikne mramorový vzor.

Necháme dobre vychaldiť, vyberieme z formy a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika