Dezert, ktorý si získa malých aj veľkých maškrtníkov. Vyskúšajte lahodné vanilkové rezy s poriadnou porciou mliečneho krému.
Potrebujeme:
Na cesto:
6 bielkov
80 g práškového cukru
150 g mletých vlašských orechov
Náplň:
300 ml smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
180 g kyslej smotany
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. vanilkového pudingu
300 ml mlieka
1-2 lyžice kryštálového cukru
75 g masla
Postup:
Bielky ušľaháme s práškovým cukrom a nakoniec do hmoty vmiešame orechy. Zmes navrstvíme na väčší plech a uhladíme tak, aby sme získali tenkú rovnomernú vrstvu cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je na povrchu zlatisté. Potom vyberieme z rúry, rozdelíme na dve časti a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Smotanu ušľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Nakoniec do šľahačky opatrne vmiešame kyslú smotanu.
Puding pripravíme v 280 ml mlieka. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom do pudingu opatrne vmiešame šľahačku.
Krém navrstvíme na jednu bielkového cesta a prikryjeme druhým cestom. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika