Bez múky: Maxi Vanilkáče s poriadnou porciou mliečneho krému!

19

Dezert, ktorý si získa malých aj veľkých maškrtníkov. Vyskúšajte lahodné vanilkové rezy s poriadnou porciou mliečneho krému.

Potrebujeme:

Na cesto:

6 bielkov

80 g práškového cukru

150 g mletých vlašských orechov

Náplň:

300 ml smotany na šľahanie

50 g práškového cukru

180 g kyslej smotany

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. vanilkového pudingu

300 ml mlieka

1-2 lyžice kryštálového cukru

75 g masla

Postup:

Bielky ušľaháme s práškovým cukrom a nakoniec do hmoty vmiešame orechy. Zmes navrstvíme na väčší plech a uhladíme tak, aby sme získali tenkú rovnomernú vrstvu cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je na povrchu zlatisté. Potom vyberieme z rúry, rozdelíme na dve časti a necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Smotanu ušľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Nakoniec do šľahačky opatrne vmiešame kyslú smotanu.

Puding pripravíme v 280 ml mlieka. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Potom do pudingu opatrne vmiešame šľahačku.

Krém navrstvíme na jednu bielkového cesta a prikryjeme druhým cestom. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár