plny-hrniec_transparent_negativ.png

BEZ MÚKY A BEZ RÚRY: Jemná roláda z dlhých piškót, ktorá sa nikdy nepreje!

Výborný nepečený dezert z dlhých piškót, ideálny recept pre každého, kto má rád rýchle a výborné maškrty.

Určite skúste, príprava je úplne na studeno a zaberie vám pár minút.

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty – 300 g

Mlieko – 200 ml

Krém:

Smotana na šľahanie – 400 ml

Kyslá smotana – 300 g

Cukor práškový – 200 g

Sušienky – 50 g

Puding bez varenia v prášku (vanilkový)

Mrazené bobule – 200 g

Na ozdobu:

Smotana na šľahanie – 200 ml

Cukor práškový – 70-100 g

čokoláda – 50 g

Postup:

Sušienky si rozmixujeme.

Piškóty krátko namáčame v mlieku.

Ukladáme na dosku vystlanú fóliou – ukladáme do tvaru obdĺžnika, ktorý neskôr zrolujeme na roládu.

V recepte sú použité 3 rady po 9 piškót.

Teraz pripravíme krém:

V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s pudingovým práškom bez varenia.

Pridáme aj kyslú smotanu, cukor a sušienky.

Nakoniec do krému vmiešame mrazené bobule.

Krém navrstvíme na piškóty.

Pomocou fólie zrolujeme – snažíme sa rozlovať pevne.

Necháme v chladničke 1 hodinu vychladnúť.

Teraz si pripravíme zdobenie:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

Roládu vyberieme z chladničky, rozbalíme.

Potrieme šľahačkou.

Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes