Bez miesenia a špinavého riadu: Zabudnite na klasickú prípravu cesta a vyskúšajte chlieb z vrecka!

Mäkučký a vláčny domáci chlieb na francúzsky spôsob. Pripravený bez miesenia, v obyčajnom plastovom vrecku!

Francúzsky zapletený chlieb.  Chutí vynikajúco, je mäkučký a vláčny. Jeho príprava sa od klasického pečiva líši v tom, že ho netreba miesiť a cesto pripravíte netradične – v plastovom vrecku.

Potrebujeme:

1 lyžicu sušeného droždia

250 ml vlažnej vody

3 lyžice cukru

½ lyžičky soli

80 ml rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g hladkej múky

25 g sezamových semienok

1 vajce

Uzatvárateľné plastové vrecko

Postup:

Do vrecka nasypeme droždie, pridáme vodu, soľ, cukor a 220 g múky Vrecko zavrieme a obsah preváľame v rukách, aby sa obsah prepojil.

2

3

5

Vrecko vložíme do nádoby s teplou vodou a necháme 30 minút kysnúť. Potom pridáme zvyšných 30 g múky, opäť preváľame v rukách a necháme ešte 1 hodinu kysnúť.

4

Potom cesto vyberieme, premiesime a na pomúčenej doske rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozšúľame do podlhovastého tvaru a nakoniec zapletieme ako vrkoč. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6

7

Potrieme vaječným žĺtkom a posypeme sezamom.

8

9

Pečieme pri teplote 150 stupňov 40 minút.

10