Bez kysnutia: Rýchle bezlepkové pečivo!

Nadýchané ako obláčik a pripravené za pár minút. Vyskúšajte zdravé bezlepkové pečivo bez kysnutia.

Vynikajúce pre ľudí trpiacich alergiou na lepok, ale pre každého, kto si chce dopriať niečo diernejšie a zdravšie ako klasické pečivo. Prinášame vám recept na nadýchané žemličky bez múky, na ktorých prípravu potrebujete len 4 suroviny.

Potrebujeme:

3 vajcia

3 lyžice smotanového syra alebo jemného tvarohu

¼ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Soľ

Korenie a bylinky podľa chuti

...

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s kypriacim práškom na tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme so syrom a cukrom. Potom sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Plech na pečenie vystelieme papierom a na papier dávkujeme z jednotlivé bochníčky z cesta.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov 30 minút.

Podávame potreté cesnakom a posypané bylinkami.

The-Best-4-Ingredient-No-Carb-Cloud-Bread--550x455

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: thewhoot