Bez kysnutia, s minimom oleja: Langoše z kefíru plnené šunkou a syrom!

Recept na tieto langoše som našla u svojej svokry a odvtedy ich už pripravujem len takto. Sú fantastické nielen vďaka chutnej náplni, ale aj voňavému cestu, ktoré môžete okrem kefíru pripraviť aj z redšieho bieleho jogurtu.

Recept na tieto langoše som našla u svojej svokry a odvtedy ich už pripravujem len takto. Sú fantastické nielen vďaka chutnej náplni, ale aj voňavému cestu, ktoré môžete okrem kefíru pripraviť aj z redšieho bieleho jogurtu. Navyše, nie sú nasiaknuté olejom ako klasické langoše.

Potrebujeme:

1 šálku kefíru

1 šálku strúhaného syra

3 šálky hladkej múky (2 do cesta a jednu na prácu s cestom)

½ lyžičky soli

½ lyžičky cukru

...

½ lyžičky jedlej sódy

120 g šunky

Najemno nasekanú zelenú cibuľku

2-3 lyžice oleja na vyprážanie

Postup:

Šunku nastrúhame na čo najmenšie kúsky – šunka by mala byť dostatočne mäkká aby „netrčala z cesta.

40-50 g strúhaného syra odložíme na plnenie, zvyšok použijeme do cesta.

Kefír nalejeme do misky, pridáme cukor, soľ a jedlú sódu. Zmiešame, pridáme syr a ½ šálky múky. Premiešame a potom pridáme zvyšnú múku. Cesto by malo byť lepivé, poddajné nie tuhé.

Na pracovnú múku nasypeme múku a cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 4 diely. Každý kus roztiahneme na placku (nie príliš tenkú) a do stredu navrstvíme šunkovo-syrovú náplň. Potom okraje placky preložíme cez náplň, tak, aby ostala v strede. Otočíme a jemne roztlačíme opäť do tvaru placky.

Na panvici rozpálime olej a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk