Recept na tieto langoše som našla u svojej svokry a odvtedy ich už pripravujem len takto. Sú fantastické nielen vďaka chutnej náplni, ale aj voňavému cestu, ktoré môžete okrem kefíru pripraviť aj z redšieho bieleho jogurtu. Navyše, nie sú nasiaknuté olejom ako klasické langoše.
Potrebujeme:
1 šálku kefíru
1 šálku strúhaného syra
3 šálky hladkej múky (2 do cesta a jednu na prácu s cestom)
½ lyžičky soli
½ lyžičky cukru
½ lyžičky jedlej sódy
120 g šunky
Najemno nasekanú zelenú cibuľku
2-3 lyžice oleja na vyprážanie
Postup:
Šunku nastrúhame na čo najmenšie kúsky – šunka by mala byť dostatočne mäkká aby „netrčala z cesta.
40-50 g strúhaného syra odložíme na plnenie, zvyšok použijeme do cesta.
Kefír nalejeme do misky, pridáme cukor, soľ a jedlú sódu. Zmiešame, pridáme syr a ½ šálky múky. Premiešame a potom pridáme zvyšnú múku. Cesto by malo byť lepivé, poddajné nie tuhé.
Na pracovnú múku nasypeme múku a cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 4 diely. Každý kus roztiahneme na placku (nie príliš tenkú) a do stredu navrstvíme šunkovo-syrovú náplň. Potom okraje placky preložíme cez náplň, tak, aby ostala v strede. Otočíme a jemne roztlačíme opäť do tvaru placky.
Na panvici rozpálime olej a vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk