Bez kysnutia: Jednoduchý recept na domácu pizzu z kefírového cesta!

Skvelý recept na pizzu bez kysnutia s rýchlou a skutočne jednoduchou prípravou – z kefírového cesta. Na oblohu môžete použiť vaše obľúbené pizza ingrediencie, ako sú paradajky, syr, huby, šunka a pizza omáčka alebo kečup.

Skvelý recept na pizzu bez kysnutia s rýchlou a skutočne jednoduchou prípravou – z kefírového cesta. Na oblohu môžete použiť vaše obľúbené pizza ingrediencie, ako sú paradajky, syr, huby, šunka a pizza omáčka alebo kečup.

Potrebujeme:

2 lyžice kyslej smotany

150 ml kefíru

1 a ½ šálky hladkej múky

50 g zmäknutého masla alebo margarínu

½ lyžičky jedlej sódy

...

1 lyžičku cukru

Na oblohu:

Šunku

Huby

Olivy

Paradajkovú omáčku

Strúhaný syr

Alebo iné obľúbené pizza ingrediencie

Postup:

Kefír zmiešame s kyslou smotanou, pridáme soľ a sódu. Po dvoch minútach pridáme cukor a zmäknuté maslo.

Nakoniec pridáme aj preosiatu múku a vypracujeme cesto.

Plech na pečenie potrieme maslom a navrstvíme naň cesto (roztiahneme ho rukami až ku krajom). Potom potrieme omáčkou a ostatnými ingredienciami.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým okraje pizze nie sú ružkovkasté.

zdroj: takprosto