plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez konzervačných látok a údenia: Táto domáca šunka je skutočným hitom!

Zabudnite na kupovanú šunku.

 

 

Bez konzervantov a údenia si ju vyrobíte bez väčšej námahy.

Stačí ju povariť 20 minút v lahodnom náleve – táto šunka bude skvelým hitom nielen na veľkonočnom stole.

 

 

 

Vynikajúci recept na neodolateľnú domácu šunku z portálu smakosze.

Potrebujeme:

2 kg bravčovej šunky

6 strúčikov cesnaku

červenú cibuľu

5 PL soli

 

 

1 PL kryštálového cukru

1 ČL mletej papriky

2 PL majonézy

niekoľko zrniek borievky

pár bobkových listov

sušený rozmarín

zrnká nového korenia

1/2 ČL sušeného koriandra

 

 

Postup:

Do hrnca nalejeme asi 2,5 litra vody.

Pridáme všetky koreniny.

 

 

Ďalej pridáme bylinky.

Do hrnca pridáme majonézu.

 

 

Nakoniec pridáme cibuľu a strúčiky cesnaku.

Celé to varíme 3 minúty od bodu varu.

 

 

Necháme vychladnúť.

Surové mäso vložíme do studeného nálevu.

 

 

Varíme 10 minút od zovretia.

Potom hrniec prekryjeme pokrievkou.

 

 

Uskladníme cez noc na suchom a chladnom mieste.

Na druhý deň to opäť celé povaríme 10 minút od zovretia.

 

 

Prikryté necháme vychladnúť.

Šunku vyberieme z hrnca, osušíme a servírujeme.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes