Bez cukru: 6 najjednoduchších fit receptov z tvarohu

Chutné, rýchle a celkom bez cukru. Predstavujeme vám najlepšie dezerty z tvarohu, ktoré si môžete dopriať bez výčitiek.

Chutné, rýchle a celkom bez cukru. Predstavujeme vám najlepšie dezerty z tvarohu, ktoré si môžete dopriať bez výčitiek.

Tvarohovo-banánový dezert

j9k2-2xNhSk

Potrebujeme:

400 g odtučneného tvarohu

2 vajcia

4 zrelé banány

2 lyžičky mletej škorice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Banány rozmixujeme so škoricou a vajíčkami v mixéry. Potom pridáme tvaroh a miešame, kým nevznikne jednotná hmota.

Cesto navrstvíme do silikónovej formy na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov približne 35 minút. Do cesta môžeme pridať ovocie, orechy alebo iné prísady. Môžeme podávať s jogurtom, smotanou, alebo prelivom z čerstvého ovocia prelivom.

Tvarohový bochník s ovsenými vločkami – skvelý na raňajky

73c564de315ae81db9aaa50a11f02581_L

Potrebujeme:

200 g odtučneného tvarohu

1 malé vajce

60 g ovsených vločiek

Stéviu alebo med – podľa chuti

Postup:

Vločky zalejeme horúcou vodou a necháme 20 minút odpočívať. V miske zmiešame ostatné prísady, pridáme ovsené vločky a rozmixujeme dohladka. Vložíme do formy – prípadne do formičiek na muffiny a pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.

Tvarohovo-smotanové pokušenie

qy96iUZcNsA

Potrebujeme:

300 g tvarohu (9%)

2 lyžice medu

2 lyžice krupice

1 vajce

2 lyžice kyslej smotany

Štipku jedlej sódy

Štipku sušeného droždia

Postup:

V mixéry zmiešame tvaroh, smotanu, med, žĺtok, krupicu, droždie a jedlú sódu. Necháme 20-25 minút odpočívať.

Bielok ušľaháme na tuhý sneh a potom vmiešame do tvarohovej hmoty.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 25-30 minút.

Tvarohový koláč s ovocím

Творожно-ягодная-запеканка

Potrebujeme:

300 g nízkotučného tvarohu

70 g krupice

1 vajce

300 g čerstvého alebo mrazené ovocia

½ lyžičky jedlej sódy

Postup:

Na dno pekáča nasypeme trochu krupice.

Tvaroh zmiešame s ovocím, vajíčkom, jedlou sódou a dvomi lyžicami krupice.

Cesto navrstvíme do formy a vrch posypeme zvyšnou krupicou.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 20-30 minút.

Tvarohový koláč s hrozienkami

ba71462d

Potrebujeme:

500 g nízkotučného tvarohu

3 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)

5 lyžíc krupice

2 lyžice hrozienok

1 bal. prášku do pečiva

Stéviu alebo med podľa chuti

Postup:

Všetky prísady, okrem vaječných bielkov zmiešame v miske. Bielky ušľaháme so štipkou soli do tuhej peny. Obe hmoty opatrne zmiešame a navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.

Podávame preliate bielym jogurtom s ovocím.

Tvarožník s makom

LIi6WhNXybA

Potrebujeme:

100 g tvarohu

1 vajce

1-2 lyžice medu

1 stredne veľké jablko alebo hrušku (voliteľné)

1-2 lyžice celého maku

Postup:

Tvaroh zmiešame v vajíčkom – nie do peny, stačí zmiešať. Potom pridáme med, mak a nakrájané jablko. Navrstvíme do menšej silikónovej formy na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.