plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez chladničky: Kuracie mäso si uskladňujem neporušené 12 mesiacov!

Pripravte si doma fantastické zavárané kuracie mäso, ktoré môžete skladovať až jeden rok.

Takto si môžete pripraviť mäso pred dovolenkou, hodí sa na výlet aj stanovačku.

 

 

 

Chutné zavárané kuracie mäso podľa receptu z youtube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

3 kg kuracieho mäsa

5 ks sladkej papriky

2 chilli papriky

1 cesnak

2 ČL soli

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

1 PL tymianu

1 PL octu (na každú nádobu)

(objem nádoby 1 l)

Postup:

Kuracie mäso rozkrojíme na polovicu.

Vložíme do veľkej misy, pridáme soľ, korenie, mletú papriku, tymian.

Všetko poriadne votrieme do mäsa.

Papriku nakrájame na väčšie kocky a uložíme na tanier.

 

 

 

 

Z chilli papriky odstránime stonky.

Prekrojíme na polovicu a uložíme na tanier.

Cesnakové struky nakrájané na menšie kolieska položíme na malú misku.

 

 

 

Pripravíme si čisté zaváraninové poháre.

Postupne do nich vkladáme cesnak, papriku, chilli papriku a kuracie mäso.

Do nádob nalejeme ocot.

Pevne uzatvoríme viečkami.

 

 

 

Na dno veľkého hrnca položíme utierku (aby neskôr neprasklo sklo).

Poukladáme vedľa seba poháre.

Po okraj ich zalejeme studenou vodou, aby úplne zakryla poháre.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Na miernom ohni varíme 5 hodín.

 

 

Vodu v hrnci necháme vychladnúť.

Poháre vyberieme a vyutierame do sucha.

Poháre skladujeme pri teplote nie vyššej ako 10°C 1 rok.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes