Bez chémie a éčok: Vynikajúci domáci kečup

Tento kečup pripravujeme už celé roky a neviem si predstaviť, že by som ho vymenila za kečup z obchodu. Je vynikajúci a jablká, ktoré doň dávam mu úžasne pridajú na chuti. Vyskúšajte ho aj vy a po kupovanom už viac nesiahnete.

Tento kečup pripravujeme už celé roky a neviem si predstaviť, že by som ho vymenila za kečup z obchodu. Je vynikajúci a jablká, ktoré doň dávam mu úžasne pridajú na chuti. Vyskúšajte ho aj vy a po kupovanom už viac nesiahnete.

Potrebujeme:

3 kg paradajok

500 g jabĺk

250 g cibule

1 a 1/2 šálky cukru (ak použijete sladké jablká, stačí menej cukru, ak kyslé, pridajte ho viac)

1 a 1/2 lyžice soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g jablčného octu

Červenú papriku sladkú

Čierne korenie – podľa chuti

Môžete pridať aj 1 strúčik cesnaku

Postup:

Rajčiny umyjeme a šupku narežeme do kríža ostrým nožom. Potom ich sparíme vriacou vodou a jednoducho ošúpeme. Rajčiny nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca. Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako nakrájame aj cibuľu a pridáme k rajčinám.

Zmes varíme za občasného miešania približne 50-60 minút, alebo kým sa zelenina a ovocie neroztavia a nevznikne jednotná hmota.

Pred koncom varenia pridáme soľ, cukor, koreniny, ocot a dôkladne premiešame. Hotový kečup preložíme do čistých pohárov na zaváranie a dobre uzavrieme. Potom poháre obrátime, zakryjeme a necháme odpočívať.

40913441_08db2272a3e955_full

zdroj: vk