Bez chémie! Ja robím jahodový džús a uchovávam ho 12 mesiacov: Jednoduchý recept na úžasný domáci jahodový džús!

Vynikajúci osviežujúci džús pripravený podľa nášho mimoriadne jednoduchého receptu.

Zachladený sa výborne hodí najmä na letné mesiace.

 

 

Výborný recept z youtube kanála Melissa Mir na mimoriadne chutný jahodový džús.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

jahody – 250 g na fľašu

kryštálový cukor – 80 g na fľašu

vodu

objem fľaše – 1 liter

Postup:

Na začiatku očistíme jahody od stopiek.

Vložíme ich do misy.

Potom ich dôkladne umyjeme.

 

 

Jahody naukladáme do čistých suchých sklenených fliaš.

Pomocou lievika pridáme cukor.

 

 

Jahody zalejeme vriacou vodou.

Fľašky pevne uzavrieme viečkami.

 

 

Fľašky naukladáme na uterák.

Prekryjeme dekou.

Necháme 20-24 hodín vychladnúť.

Džús môžeme skladovať na chladnom mieste aj rok.

 

 

Druhý recept

Vynikajúci spôsob ako si uskladniť jahody z vlastnej úrody. 

 

 

Nemusíte ich mraziť, ani zavárať a napriek tomu vydržia chutné, voňavé, ako čerstvé až 1 rok!

Vyskúšajte a presvedčte sa sami.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

jahody

kryštálový cukor

pri recepte dodržiavame rovnaký pomer jahôd a kryštálového cukru

Postup:

 

 

Jahody si preložme do misy.

Zalejeme vodou.

Necháme stáť asi 5 – 6 minút. 

 

 

Následne vodu zlejeme.

Odstránime z jahôd stopky. 

Očistené jahody dáme do samostatnej misky.

Väčšie kusy môžete prekrojiť na polovicu.

 

 

Po vrstvách ich zasypávame cukrom, aby cukor dostal všade.

Asi 1 tretinu cukru si odložíme na neskôr. 

Jahody zasypané cukrom necháme takto stáť asi 3 hodiny. 

 

 

V priebehu tejto doby niekoľkokrát jahody premiešajte. 

Pripravíme si čisté a suché zaváraninové poháre.

Pomocou naberačky do nich vrstvíme jahody.

Zalievame ich šťavou, ktorú pustili jahody. 

 

 

Cukor, ktorý sme si odložili, teraz navrstvíme na vrch každého pohára.

Cukor navrstvíme v množstve 2 polievkové lyžice.

Každý pohár teraz dôkladne uzavrite viečkom. 

 

 

V chladničke vám takto jahody vydržia aj 12 mesiacov.

Výhodou takéhoto skladovania je to, že jahody nestratia svoju vôňu, ani chuť. 

Veľa šťastia!

Video návod na uskladnenie jahôd

 

Video návod (jahodový džús):

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay