plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez čakania na vykysnutie: Domáce rožteky raz-dva-tri!

Ak ste zatúžili po domácom pečive, ale nechce sa vám piecť chleba so zdĺhavou prípravou, máme pre vás skvelý tip. Upečte si fantastické domáce rožteky, bez čakania na vykysnutie. Pochutnávať si na nich môžete už o pol hodinku.

Ak ste zatúžili po domácom pečive, ale nechce sa vám piecť chleba so zdĺhavou prípravou, máme pre vás skvelý tip. Upečte si fantastické domáce rožteky, bez čakania na vykysnutie. Pochutnávať si na nich môžete už o pol hodinku.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

250 ml mlieka

25 g čerstvého droždia

25-30 g rozpusteného masla

1 lyžičku cukru

1 lyžičku soli

1-2 lyžíc mlieka

Postup:

Droždie rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.

Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.

Potom pridáme kvások a vymiesime hladké cesto. Podľa konzistencie môžeme pridať viac múky.

Keď je cesto vymiesené (trvá to pár minút) rozdelíme ho na dva diely  a posypeme múkou. Obe polovice rozvaľkáme na 4 rovnaké časti (viď obrázok). Každú časť rozvaľkáme na čo najtenší trojuholník, ktorý jednoducho zrolujeme do tvaru rožteka. Konce jemne zahneme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Povrch rožtekov potrieme mliekom a vložíme do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov. Pečieme približne 15-20 minút. Dobrým tipom je počas pečenia umiestniť na spodok rúry plech s vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes