BEZ ČAKANIA: Blesková čalamáda, na ktorej si môžete pochutnávať hneď!

Žiadne čakanie ani zaváranie. Pripravte si vynikajúcu domácu čalamádu, na ktorej si môžete pochutnávať hneď.

Čalamáda je veľmi chutnou prílohou k jedlu. Nie každému sa však čalamáda chce zavárať a pripravovať aj do zásoby. Ak nepatríte k fanúšikom zavárania a najmä dlhého čakania, tento recept vás určite poteší. Na skvelej čalamáde si totiž môžete pochutnať hneď.

Potrebujeme:

500 g hlávkovej kapusty

100 g cibule (bielu alebo červenú)

100 g mrkvy

100 g papriky (jednu alebo rôzne farby)

200 g uhorky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml octu

100 g kryštálového cukru

20 g DEKA (nakladača)

Postup:

Ocot zmiešame s cukrom a DEKOM. Ja zvyknem DEKO preosiať. Premiešame a necháme rozpustiť. Deko zeleninu ochutí a zabráni tomu, aby kapusta stmavla.

Všetku zeleninu očistíme a spracujeme – nastrúhame a nakrájame nadrobno.

Premiešame, zalejme nálevom a opäť premiešame rukou alebo vareškou.

Môžeme konzumovať hneď, alebo odložiť do chladničky na neskôr (samozrejme, ak sa čalamáda dovtedy nezje).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)