Bez masla, smotany či múky: Výborná krémová omáčka na cestoviny z ktorej nepriberiete!

Ak obľubujte krémové smotanové omáčky, ale snažíte sa do leta schudnúť nejaké to kilo do plaviek, máme pre vás skvelý tip.

Ak obľubujte krémové smotanové omáčky, ale snažíte sa do leta schudnúť nejaké to kilo do plaviek, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte lahodnú omáčku, ktorá má úžasne krémovú konzistenciu aj bez smotany, masla či pridanej múky. Hodí sa na cestoviny, k mäsku alebo k celozrnnému pečivu.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu – stredne veľkú

1 hlávku cesnaku

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

½ šálky zeleninového vývaru

Podľa chuti – soľ a korenie

...

Postup:

Z cesnaku odrežeme vrchnú časť, vložíme do alobalu, polejeme olivovým olejom a zabalíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov na 20 minút. Potom z cesnaku vyberieme strúčiky.

Karfiol rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Karfiol potom vložíme do mixéra, pridáme parmezán, cesnak a ½ šálky vývaru. Rozmixujeme dohladka.

Omáčku môžeme podávať okamžite, alebo skladuje v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube