plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obrovský Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom: Toto jedlo si jednoducho zamilujete!

Pripravte si doma fantastický Berlínsky rezeň – poriadny kus bravčového mäsa obaleného v trojobale.

Tak lahodný rezeň so zemiakovým šalátom ste určite ešte nejedli.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Recepty bez brepty na legendárny rezeň so zemiakovým šalátom.

Potrebujeme:

chren

3 ČL hrubozrnnej horčice

3 ČL plnotučnej horčice

bravčové mäso (stehno)

soľ

mleté čierne korenie

2 vajcia

hladkú múku

strúhanku

rastlinný olej

maslo

Na šalát:

600 g zemiakov

3 vajcia

100 g uhorky

kôpor

1 PL worcestrovej omáčky

1 PL horčice

6 PL majonézy

mleté korenie

1 ČL soli

Postup:

Na začiatku očistíme, nastrúhame chren a vložíme ho do misky.

Potom pridáme hrubozrnnú horčicu, plnotučnú horčicu.

Lyžicou premiešame.

 

 

Bravčové mäso nakrájame na tvrdej podložke na plátky.

Prekryjeme fóliou a dobre z oboch strán vyklepeme.

Mäso posolíme a posypeme korením z oboch strán.

 

 

Potom na rezeň nanesieme horčicovú zmes.

Rozotrieme ju po celej ploche.

V tanieri rozšľaháme vajcia.

 

 

Mäso namočíme v miske s múkou z oboch strán.

Potom ho obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Nakoniec rezeň vysmažíme na panvici s olejom z oboch strán do hneda.

 

 

Mäso vložíme do sklenenej formy na pečenie vystlanej servítkou.

Na vrch položíme kúsok masla.

Dáme piecť na 10 minút pri teplote 100°C.

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme, cez strunový krájač rozkrojíme.

Vložíme do misy.

 

 

Rovnako do misy nakrájame aj vajcia na tvrdo.

Potom pridáme nakrájané uhorky, kôpor, worcestrovú omáčku, horčicu, majonézu, korenie, soľ.

Všetko spolu premiešame (podľa potreby pridávame nálev z uhoriek).

 

 

Neskutočne jemný rezeň s lahodným šalátom môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes