Pripravte si doma fantastický Berlínsky rezeň – poriadny kus bravčového mäsa obaleného v trojobale.
Tak lahodný rezeň so zemiakovým šalátom ste určite ešte nejedli.
Úžasný recept z youtube kanála Recepty bez brepty na legendárny rezeň so zemiakovým šalátom.
Potrebujeme:
chren
3 ČL hrubozrnnej horčice
3 ČL plnotučnej horčice
bravčové mäso (stehno)
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
hladkú múku
strúhanku
rastlinný olej
maslo
Na šalát:
600 g zemiakov
3 vajcia
100 g uhorky
kôpor
1 PL worcestrovej omáčky
1 PL horčice
6 PL majonézy
mleté korenie
1 ČL soli
Postup:
Na začiatku očistíme, nastrúhame chren a vložíme ho do misky.
Potom pridáme hrubozrnnú horčicu, plnotučnú horčicu.
Lyžicou premiešame.
Bravčové mäso nakrájame na tvrdej podložke na plátky.
Prekryjeme fóliou a dobre z oboch strán vyklepeme.
Mäso posolíme a posypeme korením z oboch strán.
Potom na rezeň nanesieme horčicovú zmes.
Rozotrieme ju po celej ploche.
V tanieri rozšľaháme vajcia.
Mäso namočíme v miske s múkou z oboch strán.
Potom ho obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Nakoniec rezeň vysmažíme na panvici s olejom z oboch strán do hneda.
Mäso vložíme do sklenenej formy na pečenie vystlanej servítkou.
Na vrch položíme kúsok masla.
Dáme piecť na 10 minút pri teplote 100°C.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme, cez strunový krájač rozkrojíme.
Vložíme do misy.
Rovnako do misy nakrájame aj vajcia na tvrdo.
Potom pridáme nakrájané uhorky, kôpor, worcestrovú omáčku, horčicu, majonézu, korenie, soľ.
Všetko spolu premiešame (podľa potreby pridávame nálev z uhoriek).
Neskutočne jemný rezeň s lahodným šalátom môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: