plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte 4 zemiaky, 1 vajce, mleté mäso a múku, skúste tento RECEPT: Zatieni aj klasické LANGOŠE, úplné nebíčko v ústach!

Pripravte si doma fantastické plnené zemiakové palcky, aké ste ešte nejedli.

Vláčne zemiakové cesto plnené neodolateľnou mäsovou plnkou je skvelým tipom na sýty obed alebo večeru.

 

 

Výnimočný recept na najchutnejšie langoše z youtube kanála Готовьте с Узбечкой.

Potrebujeme:

4 zemiaky

2 poháre vody

200 ml zemiakového vývaru (voda z varenia zemiakov)

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

1 vajce

12 g instantného droždia

550-600 g hladkej múky

2 PL rastlinného oleja

Na plnku:

 

 

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

50 ml vriacej vody

Na vyprážanie:

rastlinný olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Zemiaky varíme do mäkka.

Uvarené zemiaky preložíme do hlbokej misky a roztlačíme.

 

 

Pridáme teplý zemiakový vývar a premiešame.

Nasypeme cukor a soľ.

Vidličkou dôkladne zamiešame.

 

 

Potom pridáme vajce a premiešame.

Nasypeme droždie a dôkladne zamiešame.

Pridáme múku a vidličkou miešame.

 

 

Rukou vymiesime hladké cesto.

Potom cesto polejeme olejom a pokračujeme v miesení.

Misku s cestom prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 40 minút kysnúť.

 

 

Ošúpeme cibuľu.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Do misky s cibuľou pridáme mleté mäso.

 

 

Pridáme soľ a korenie.

Polejeme vriacou vodou.

Rukou dôkladne premiešame.

 

 

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

Stôl potrieme olejom a vyložíme cesto.

Cesto rozdelíme na dve časti a rukami roztiahneme.

 

 

Potom cesto rozdelíme na 9 častí.

Z cesta vytvarujeme placku.

Do stredu každého cesta vložíme mäsovú hmotu.

 

 

Mäsovú plnku obalíme cestom.

Stôl a cesto posypeme múkou a vytvarujeme placku.

Prikryjeme a necháme 10 minút kysnúť.

 

 

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

Vložíme langoš a na miernom ohni smažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové langoše naukladáme na tácku vystlanú papierovou servítkou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes