Špecifické plnky do pirohov už nikoho neprekvapia.
Ale opekané pirohy sú šokujúce.
Nepretierajte si oči – toto je naozaj recept na pirohy z nevšednej suroviny.
Netradičný recept na chutné plnené pirohy z toastového chleba smakosze.
Pirohy držia popredné miesto v našej kuchyni.
Bez tohto fantastického jedla si život nevieme predstaviť.
Každý z náš miluje klasické sladké či mäsové plnky.
Tí odvážnejší vyskúšajú verziu so špenátom alebo cviklou.
Čoraz menej nás prekvapujú rôzne kreatívne plnky, ale tento recept vás určite prekvapí.
A nejde o plnku, ale o cesto, ktoré v tomto recepte jednoducho chýba.
Určite si pokladáte otázku, ako to všetko drží pokope.
Odpoveďou je toastový chlieb, ktorý v tomto recepte použijeme na prípravu klasického jedla.
Na cesto nepotrebujete suroviny.
Nahradí ich už spomínaný toastový chlieb.
Zaobstarajte si ho a s ním aj ingrediencie potrebné na plnku.
Na toastové pirohy potrebujeme:
toastový chlieb
1 veľkú cibuľu
1 červenú papriku
3 strúčiky cesnaku
plátkový syr
1 mrkvu
300 g mletého mäsa
30 g hladkej múky
30 ml vody
1 vajce
80 g mozzarelly
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie
sladkú papriku
Postup:
Každý toastový krajec rozvaľkáme na tenký plátok.
Pomocou pohára s veľkým priemerom vyrežeme kruh.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Na panvici zohrejeme olivový olej a osmažíme cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájanú papriku a premiešame.
Keď zelenina zmäkne, pridáme prelisovaný cesnak.
Pridáme mleté mäso a zamiešame.
Na hrubom strúhadle nastrúhame mrkvu.
Spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou ju pridáme do panvice.
Zmes dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou a opäť dôkladne premiešame.
Smažíme asi 5 minút.
Do misky nasypeme trochu múky a pridáme vodu.
Miešame tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu.
Do samostatnej malej misky rozbijeme vajíčko a vymiešame.
Na každý kruh toastových plátkov pridáme plnku.
Na plnku položíme plátok syra.
Okraje potrieme zmesou múky a vody a zlepíme ako klasické pirohy.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Na plech poukladáme pirohy a potrieme vajíčkom.
Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme pirohy.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 15 minút.
Pirohy servírujeme s kyslou smotanou.
Výborne sa k ním hodí aj domáca cesnaková omáčka.
Prajeme vám dobrú chuť!