plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mega chutné PIROHY z toastového chleba: Nemôžem uveriť, že som na to prišiel až teraz!

Špecifické plnky do pirohov už nikoho neprekvapia.

 

 

Ale opekané pirohy sú šokujúce.

Nepretierajte si oči – toto je naozaj recept na pirohy z nevšednej suroviny.

Netradičný recept na chutné plnené pirohy z toastového chleba smakosze.

Pirohy držia popredné miesto v našej kuchyni.

Bez tohto fantastického jedla si život nevieme predstaviť.

 

 

Každý z náš miluje klasické sladké či mäsové plnky.

Tí odvážnejší vyskúšajú verziu so špenátom alebo cviklou.

Čoraz menej nás prekvapujú rôzne kreatívne plnky, ale tento recept vás určite prekvapí.

A nejde o plnku, ale o cesto, ktoré v tomto recepte jednoducho chýba.

Určite si pokladáte otázku, ako to všetko drží pokope.

Odpoveďou je toastový chlieb, ktorý v tomto recepte použijeme na prípravu klasického jedla.

 

 

Na cesto nepotrebujete suroviny.

Nahradí ich už spomínaný toastový chlieb.

Zaobstarajte si ho a s ním aj ingrediencie potrebné na plnku.

 

 

Na toastové pirohy potrebujeme:

toastový chlieb

1 veľkú cibuľu

1 červenú papriku

3 strúčiky cesnaku

plátkový syr

1 mrkvu

300 g mletého mäsa

30 g hladkej múky

30 ml vody

1 vajce

 

 

80 g mozzarelly

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

sladkú papriku

Postup:

Každý toastový krajec rozvaľkáme na tenký plátok.

Pomocou pohára s veľkým priemerom vyrežeme kruh.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

 

 

Na panvici zohrejeme olivový olej a osmažíme cibuľu.

Pridáme na kocky nakrájanú papriku a premiešame.

Keď zelenina zmäkne, pridáme prelisovaný cesnak.

 

 

Pridáme mleté mäso a zamiešame.

Na hrubom strúhadle nastrúhame mrkvu.

Spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou ju pridáme do panvice.

 

 

Zmes dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou a opäť dôkladne premiešame.

Smažíme asi 5 minút.

Do misky nasypeme trochu múky a pridáme vodu.

 

 

Miešame tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu.

Do samostatnej malej misky rozbijeme vajíčko a vymiešame.

Na každý kruh toastových plátkov pridáme plnku.

 

 

Na plnku položíme plátok syra.

Okraje potrieme zmesou múky a vody a zlepíme ako klasické pirohy.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Na plech poukladáme pirohy a potrieme vajíčkom.

Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme pirohy.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

 

 

Pečieme 15 minút.

Pirohy servírujeme s kyslou smotanou.

Výborne sa k ním hodí aj domáca cesnaková omáčka.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes