Beriem obyčajný POHÁR a odteraz robím palacinky LEN takto: Kde uvidíte ten nápad, skúste to hneď zajtra!

Obyčajné palacinky môžete s týmto nápadom premeniť na neobyčajné a nesmierne chutné jedlo, ktoré zažiari aj na sviatočnom stole.

 

 

Vyskúšala som to len minulý týždeň a už je to u nás hitom.

Túto palacinkovú pochúťku jednoducho budete milovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Skvelý nápad sme našli na kanáli Gurman TV.

Potrebujeme:

palacinky 15 ks

uvarený vanilkový puding 200 g alebo iný krém

kakao 10 g

jemný syr mascarpone 500 g

šľahačka 33% 350 ml

práškový cukor 100 g

Recept na palacinky:

3 dcl mlieka

2 dcl vody

1 dcl oleja

2 vajcia

20 dkg hladkej múky

štipka soli

Postup:

Najskôr si pripravíme palacinky:

 

 

Všetky prísady spolu zmiešame (ak ich chcete mať „hutnejšie“ – pridajte viac múky).

Palacinky pečieme na poriadne rozohriatej panvici a len pri prvej potrieme panvicu olejom. Na ostatné to už nie je potrebné.

Pripravíme si 200 g uvareného puding, prípadne iného krému. Puding nesmie byť príliš hustý.

 

 

Teraz prichádza na rad krém:

Mascarpone zmiešame so smotanou na šľahanie a cukrom.

 

 

Vyšľaháme tuhý jednodotný krém.

Teraz si palacinky na tanieri zarovnáme tak, aby sa im okraje prekrývali a boli čo najviac v rovine.

 

 

Do stredu zatlačíme pohár, čím vytvoríme „otvor“ v strede.

Do pohára nalejeme vanilkový puding a pomocou taniera ho obrátime – necháme stáť obrátený na tanieri, krém je stále v pohári.

 

 

 

 

Teraz ukladáme na tanier s pohárom „navliekame“ palacinky.

Medzi každú dvojicu palaciniek natrieme dostatočné množstvo krému.

Posledná vrstva je krém.

 

 

 

 

 

 

teraz už len posypeme kakaom a pohár vytiahneme.

 

 

Krém sa krásne rozleje na povrch palacinkovej torty,

Práve pre je dôležité, aby puding nebol príliš hustý.

 

 

Okrem pudingu môžete zvoliť aj iný tip krému – smotanové, čokoládové…

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Video návod:

 

 

Foto: tjn