Obyčajné palacinky môžete s týmto nápadom premeniť na neobyčajné a nesmierne chutné jedlo, ktoré zažiari aj na sviatočnom stole.
Vyskúšala som to len minulý týždeň a už je to u nás hitom.
Túto palacinkovú pochúťku jednoducho budete milovať.
Skvelý nápad sme našli na kanáli Gurman TV.
Potrebujeme:
palacinky 15 ks
uvarený vanilkový puding 200 g alebo iný krém
kakao 10 g
jemný syr mascarpone 500 g
šľahačka 33% 350 ml
práškový cukor 100 g
Recept na palacinky:
3 dcl mlieka
2 dcl vody
1 dcl oleja
2 vajcia
20 dkg hladkej múky
štipka soli
Postup:
Najskôr si pripravíme palacinky:
Všetky prísady spolu zmiešame (ak ich chcete mať „hutnejšie“ – pridajte viac múky).
Palacinky pečieme na poriadne rozohriatej panvici a len pri prvej potrieme panvicu olejom. Na ostatné to už nie je potrebné.
Pripravíme si 200 g uvareného puding, prípadne iného krému. Puding nesmie byť príliš hustý.
Teraz prichádza na rad krém:
Mascarpone zmiešame so smotanou na šľahanie a cukrom.
Vyšľaháme tuhý jednodotný krém.
Teraz si palacinky na tanieri zarovnáme tak, aby sa im okraje prekrývali a boli čo najviac v rovine.
Do stredu zatlačíme pohár, čím vytvoríme „otvor“ v strede.
Do pohára nalejeme vanilkový puding a pomocou taniera ho obrátime – necháme stáť obrátený na tanieri, krém je stále v pohári.
Teraz ukladáme na tanier s pohárom „navliekame“ palacinky.
Medzi každú dvojicu palaciniek natrieme dostatočné množstvo krému.
Posledná vrstva je krém.
teraz už len posypeme kakaom a pohár vytiahneme.
Krém sa krásne rozleje na povrch palacinkovej torty,
Práve pre je dôležité, aby puding nebol príliš hustý.
Okrem pudingu môžete zvoliť aj iný tip krému – smotanové, čokoládové…
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: