plny-hrniec_transparent_negativ.png

Beriem mäso, vajcia, cibuľu a varím túto pochúťku: Výborné kulinárske dielo, ktoré budete chcieť hneď pripraviť!

Predstavujeme vám skutočnú lahôdku nielen pre žalúdok, ale aj pre oči!

Zapekané plnené mleté mäso s úžasným šalátom – to je ta správna neodolateľná kombinácia.

 

 

Fantastický recept na mleté mäso podľa youtube kanála ЧАЙХАНА Узбечка.

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa

1 cibuľu (150 g)

70 g strúhanky

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

50 ml rastlinného oleja

70 ml vody

Na plnku:

2 vajcia

100 ml mlieka

štipku soli

jarnú cibuľku

tvrdý syr

5 cherry paradajok

Na šalát:

kapustové listy

rajčinu

uhorku

Na omáčku:

1/3 ČL soli

mleté čierne korenie

2 ČL olivového oleja

citrónovú šťavu

1 ČL sójovej omáčky

Postup:

Na tanier pridáme mäso, nasekanú cibuľu, strúhanku, vajce, soľ, korenie, mletú papriku.

Všetko spolu premiešame rukami.

Do zmesi pridáme olej, vodu a špachtľou premiešame.

 

 

Mäsovú hmotu rozdelíme na 5 častí a spravíme z nich guľky.

Menšie misky potrieme maslom a vložíme do nich mäsovú zmes.

 

 

Zmes v miske roztlačíme po okrajoch prstami, aby nám v strede ostal voľný priestor.

Do menšej misky pridáme vajcia, mlieko, soľ, nakrájanú cibuľku.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Do misky s mäsovou zmesou pridáme nastrúhaný tvrdý syr, cherry paradajku a zalejeme vajíčkovou zmesou.

Misky na plechu vložíme do nepredhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na veľký tanier pridáme kapustové listy, rajčinu a uhorku.

Teraz si pripravíme omáčku: do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, olej, citrónovú šťavu, sójovú omáčku.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Omáčkou polejeme zeleninovú zmes na tanieri, premiešame.

Do stredu uložíme našu mäsovú lahôdku.

Ešte pridáme olivy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes