Predstavujeme vám skutočnú lahôdku nielen pre žalúdok, ale aj pre oči!
Zapekané plnené mleté mäso s úžasným šalátom – to je ta správna neodolateľná kombinácia.
Fantastický recept na mleté mäso podľa youtube kanála ЧАЙХАНА Узбечка.
Potrebujeme:
300 g mletého mäsa
1 cibuľu (150 g)
70 g strúhanky
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
50 ml rastlinného oleja
70 ml vody
Na plnku:
2 vajcia
100 ml mlieka
štipku soli
jarnú cibuľku
tvrdý syr
5 cherry paradajok
Na šalát:
kapustové listy
rajčinu
uhorku
Na omáčku:
1/3 ČL soli
mleté čierne korenie
2 ČL olivového oleja
citrónovú šťavu
1 ČL sójovej omáčky
Postup:
Na tanier pridáme mäso, nasekanú cibuľu, strúhanku, vajce, soľ, korenie, mletú papriku.
Všetko spolu premiešame rukami.
Do zmesi pridáme olej, vodu a špachtľou premiešame.
Mäsovú hmotu rozdelíme na 5 častí a spravíme z nich guľky.
Menšie misky potrieme maslom a vložíme do nich mäsovú zmes.
Zmes v miske roztlačíme po okrajoch prstami, aby nám v strede ostal voľný priestor.
Do menšej misky pridáme vajcia, mlieko, soľ, nakrájanú cibuľku.
Všetko spolu premiešame.
Do misky s mäsovou zmesou pridáme nastrúhaný tvrdý syr, cherry paradajku a zalejeme vajíčkovou zmesou.
Misky na plechu vložíme do nepredhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Na veľký tanier pridáme kapustové listy, rajčinu a uhorku.
Teraz si pripravíme omáčku: do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, olej, citrónovú šťavu, sójovú omáčku.
Všetko spolu premiešame.
Omáčkou polejeme zeleninovú zmes na tanieri, premiešame.
Do stredu uložíme našu mäsovú lahôdku.
Ešte pridáme olivy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: