Belgické šišky s čokoládou: Zaručene najlepšie šišky na svete, na dezerty z cukrárne v momente zabudnete!

Fantastický recept na šišky, ktoré sú ako z profesionálnej cukrárne.

Potrebujeme (na 16 – 18 ks):

Múka hladká 450 g

11 g droždia sušeného

250 ml mlieka

40 g cukru

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

0,5 lyžičky soli

vanilkový cukor (1 vrecko)

50 g masla

Čokoládová náplň:

250 g smotany na šľahanie 33%

250 g čokolády

Postup:

Nachystáme si všetky prísady.

Do teplého mlieka nasypeme droždie, pridáme trochu cukru a preosiatu múku. Rozmiešame a necháme nakysnúť asi 15-20 minút.

Zvyšný cukor rozmiešame s vajíčkom a soľou.

Pridáme nakysnuté cesto a pomocou robota s nástavcami na cesto vyšľaháme. Postupne všľaháme aj zvyšnú múku.

Vyšľaháme jednotné cesto. Cesto necháme podkysnúť.

Čokoládu rozmixujeme so smotanou.

Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme jednotlivé šišky.

Kolieska necháme pod fóliou ešte narásť.

Vyprážame v horúcom oleji dozlatista z oboch strán.

Hotové šišky naplníme pomocou cukrárskeho vrecka.

Video návod:

Témy:


Pridajte svoj komentár