Tieto buchty som jedla v Belgicku a sú naozaj fantastické. Cesto jemné a náplň šťavnatá.
Potrebujeme:
12 gramov droždia
150 gramov cukru
400 ml mlieka
200 gramov masla
1 vajíčko
470 gramov múky
350 gramov maku
350 gramov čerešní alebo višní
100 gramov tmavej čokolády
1-3 PL smotany na šľahanie
Postup:
V troche (asi 60 ml) teplého mlieka rozrobíme droždie a lyžicu cukru (asi 15 gramov). Premiešame, prikryjeme v miske a necháme na teplom mieste asi pol hodinku odpočívať. Do hrnca si nalejeme asi 130 ml mlieka a pridáme 120 gramov masla. Začneme zahrievať, kým sa nám maslo neroztopí. Odstavíme, pridáme 1 vajíčko, 80 gramov cukru a dobre premiešame.
Mliečnu zmes zmiešame s droždím a pridáme múku. Cesto dobre premiešame rukami, trvať nám to bude dlhšie, no na záver ho len na vrchu potrieme troškou oleja a necháme ešte hodinku nakysnúť.
Medzitým si zahrejeme 200 ml mlieka a pridáme do hrnca aj mak. Varíme a keď nám zmes trošku zhustne, pridáme odkôstkované čerešne alebo višne a cukor. Premiešame a odstavíme.
Cesto si vyvaľkáme a potrieme ho zvyšným roztopeným maslom. Pridáme makovo čerešňovú vrstvu a zrolujeme. Nakrájame na menšie slimáky a naukladáme ich na plech, necháme ešte podkysnúť. Pečieme ich asi 30 minút pri teplote 180 stupňov (alebo podľa skúseností s rúrou).
Na záver buchty polejeme roztopenou čokoládou, ktorú sme si zmiešali s troškou smotany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom