plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top jablkový dezert: Bavorský jablčník s tvarohom a snehovou perinkou!

Skvelý koláč s jablkami, krehkým cestom, krémom a snehovou perinkou. Je vynikajúci a určite vám spraví pekný deň!

Skvelý koláč s jablkami, krehkým cestom, krémom a snehovou perinkou. Je vynikajúci a určite vám spraví pekný deň!

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 30x18cm

1a ½ šálky (250 ml=1 šálka) hladkej múky

2 väčšie vajcia

100 g masla

¼ lyžice jedlej sódy

50 g kyslej smotany

250 g jemného tvarohu

¾ šálky kryštálového cukru

4-5 nastrúhaných  alebo na plátky nakrájaných jabĺk

Podľa chuti:

Vanilkovú arómu

Škoricu

Citrónovú šťavu

Salko

Postup:

1 žĺtok ušľaháme s 2 lyžicami cukru, rozpusteným maslom, kyslou smotanou a sódou.

Pridáme preosiatu múku a vypracujeme jednotné, hladké cesto.

Cesto navrstvíme na dno a okraje vymasteného plechu. Popicháme vidličkou.

Tvaroh zmiešame s 1/3 šálky cukru, vanilkovou arómou a žĺtkom. Podľa chuti pridáme salko a dobre premiešame.

Krém navrstvíme na cesto. Na tvarohovú vrstvu navrstvíme strúhané jablká so štipkou škorice.

Vložíme do vyhriate rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Kým sa torta pečie, bielky ušľaháme so zvyšným cukrom a trochou citrónovej šťavy.

Koláč po 30 minútach vyberieme z rúry a na vrch navrstvíme sneh. Teplotu znížime na 170 stupňov a koláč dáme ešte na 10-15 minút zapiecť do rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ladychef

Najlepšie recepty na dnes