Fantastická piškóta s vôňou kávy, ktorú viete rýchlo pripraviť!
Potrebujeme:
5 stredne veľkých vajec
1/4 čajovej lyžičky soli
65 g plnotučného mlieka (teplé mlieko)
10 g instantnej kávy
50 g oleja
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
100 g hladká múka
100 g cukru krupica
Veľkosť formy: 18 cm
Postup:
Boky formy vymastíme maslom, spodok vyložíme papierom na pečenie a zvonku formu obalíme alobalom.
V mlieku rozpustíme kávu. Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
K žĺtkom pridáme vanilkovú esenciu, soľ, olej, kávovú zmes a preosiatu múku. vymiešame jednotnú zmes.
Bielky vyšľaháme s cukrom do snehu. A vmiešame do kávovej zmesi.
Navrstvíme do prirpavenej formy.
Formu vložíme do nádoby s vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Teplota pečenia 140 ° C, čas pečenia: 60 minút.
Po 60 minútach zvýšte teplotu na 150 ° C a pokračujte v pečení ďalších 5 až 10 minút, alebo kým vrchná časť nebude mať zlatohnedú farbu.
Video postup:
zdroj: youtube