BANÍCKA bravčová pochúťka k nedeľnému obedu: Najchutnejšie obložené mäsko z jednej misy, netreba už žiadnu prílohu!

Vynikajúci recept na bravčové mäso z jednej misy, ktoré si viete pripraviť v bežný deň aj na slávnostný obed.

Je to výborné a jednoduché jedlo.

Voláme ho Banícka bašta!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

bravčové mäso – 1 kg

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ – 10 g

čierne korenie – 5 g

cibuľa – 2 kusy

nakladané uhorky – 200 g

zemiaky – 1 kg

soľ – 10 g

bazalka – 5 g

slanina – 200 g

Postup:

Bravčové mäso si nakrájame na väčšie kúsky.

Uložíme do zľahka vymastenej misy.

Ochutíme soľou a korením.

Cibuľu nakrájame a uložíme na mäso.

Uhorky nakrájame na kolieska.

Tiež uložíme do misy.

Na vrstvu uhoriek uložíme na plátky nakrájané zemiaky.

Ochutíme soľou, korením a bazalkou.

Na vrch uložíme plátky slaniny.

Prikryjeme alobalom.

V rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 60 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: