Banány v parížskom kréme – výborný nepečený dezert!

Pani Marcela Krištofíkovása podelila o tento fantastický recept na vyslovene návykovú vianočnú dobrotu – banány v parížskej šľahačke. Kto skúsi, ten mi dá určite za pravdu, pre mňa najlepšia nepečená dobrota!

Potrebujeme:

300 g čokolády na varenie

4 dl smotany na šľahanie 33%

100 g práškového cukru

100 g masla

1 balíček potravinárskej želatíny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny

balíček štvorcových keksov

3-4 veľké banány

forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup:

Nachystáme si smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustíme v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. potom dáme do chladničky do druhého dňa do chladničky.

Na druhý deň vyšľaháme do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-)))

Želatínu  urobíme podľa návodu.Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.

Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.

Na krém naukladajte keksy.

Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkáme ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém. Banány zakryte zvyšným krémom, naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s postupom nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár