V našej rodine milujeme banánové dezerty a preto ich aj rada pripravujem na najrôznejšie spôsoby. Tento koláčik spája všetko, čo na sladkých dezertoch máme radi – smotanovo-pudingový krém, kakaové cesto a sladké banány. Mňam!
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
100 g kryštálového cukru
120 g hladkej múky
1 bal. vanilkového cukru
½ bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Podľa hustoty môžeme pridať niekieoľko lyžíc mlieka do cesta
150 ml mlieka na preliatie cesta
Krém:
2 čokoládové pudingy
1 liter mlieka
6-7 lyžíc kryštálového cukru
2 bal. želatíny v prášku
200 ml hustého bieleho jogurtu
6 banánov
4 lyžice obľúbenej marmelády
150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov, žĺtky ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Postupne do hmoty pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Do cesta môžeme primiešať aj niekoľko lyžíc mlieka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Formu na pečenie (40×30 cm) vymastíme tukom a vysypeme múkou. Navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový korpus vyberieme z rúry a ešte teplé cesto prelejeme mliekom.
Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding – necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a potom ju vmiešame ju do pudingu. Keď puding vychladne, vmiešame doň jogurt a vyšľaháme, aby sme získali hladký krém.
Na korpus natrieme džem a uložíme kúsky banánov prekrojené na polovice. Na banány navrstvíme pudingový krém a koláč vložíme do chladničky, alebo na studené miesto stuhnúť. Nakoniec na vrch navrstvíme ušľahanú šľahačku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipeci