Vďaka tomuto nenáročnému receptu z portálu souspark si doma pripravíte jednoduchý a mimoriadne chutný banánový dezert.
Len pár bežných surovín, banány a už rozvoniava na stole!
Potrebujeme:
3 vajcia
100 g masla, alebo margarínu
200 ml mlieka
250 g múky
vanilín podľa chuti
1 polievková lyžica prášku do pečiva
banány podľa chuti
škorica
160 g cukru
Postup:
Vajcia vymiešame som zmäknutým maslom, prípadne margarínom.
Pridáme cukor.
Hmotu vyšľaháme mixérom do hladka, mala by byť pevná a biela.
Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Zalejeme mliekom a znovu dobre vyšľaháme mixérom, až kým nebude hmota hladká a jednotná.
Na pripravený plech si naukladáme banány, ktoré sme si nakrájali na tenké plátky.
Banány posypeme trochou práškového cukru a škorice a zalejeme ich pripraveným cestom.
Koláč dáme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.
Dezert dáme vychladnúť, odložíme ho do chladničky na hodinu.
Môžeme podávať.
NÁŠ TIP:
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Ak máte čas a chuť, môžete rýchlo vyšľahať studenú šľahačkovú smotanu s niekoľkými polievkovými lyžicami práškového cukru, ktorou následne ozdobíte dezert.
Vrch poliaty roztopenou čokoládovou polevou vám naženie ďalšie slinky na jazyk.
Dobrú chuť!