plny-hrniec_transparent_negativ.png

Banánovo-smotanová bábovka

Kto by nemal rád bábovku? Tento skvelý dezert je nenáročný na prípravu a chutí skvele, či už ju ochutíme chrumkavými orieškami alebo sladkými hrozienkami. Čo by ste povedali na tak trochu netradičnú bábovku z lahodného jogurtového cesta a banánov? Navyše, vo vnútri na vás čaká vynikajúca smotanová náplň. Dáte si kúsok?

Kto by nemal rád bábovku? Tento skvelý dezert je nenáročný na prípravu a chutí skvele, či už ju ochutíme chrumkavými orieškami alebo sladkými hrozienkami. Čo by ste povedali na tak trochu netradičnú bábovku z lahodného jogurtového cesta a banánov? Navyše, vo vnútri na vás čaká vynikajúca smotanová náplň. Dáte si kúsok?

Potrebujeme:

½ šálky hnedého cukru

¼ šálky kryštálového cukru

¼ šálky rastliného oleja

¼ šálky bieleho jogurtu

1 vajíčko

1 lyžičku vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

1 šálku roztlačených zrelých banánov

1 šálku hladkej múky

1 lyžičku kypriaceho prášku

1 lyžičku mletej škorice

Štipku soli

Náplň:

1 šálku smotanového syra (môžeme nahradiť jemným tvarohom)

2 lyžice hladkej múky

Kôru z pomaranča (1/2 lyžičky)

1 vajce

Postup:

BananaBundtBread-1-3a

V miske oba druhy cukru, vajíčko, jogurt, olej a vanilkový extrakt. Postupne primiešame škoricu, múku, prášok do pečiva a soľ. Nakoniec do cesta vmiešame roztlačené banány a dôkladne premiešame.

V inej nádobe si pripravíme náplň a to tak, že jednoducho zmiešame všetky ingrediencie a vymiešame hladkú homogénnu hmotu.

Formu na bábovku vymastíme trochou masla alebo oleja a na dno navrstvíme ½ banánového cesta. Na cesto navrstvíme smotanovú náplň – tak aby sa nedotýkala okrajov formy a zalejeme zvyšným cestom. Chvíľu počkáme, kým cesto vo forme sadne.

BananaBundtBread-1-4a

BananaBundtBread-1-6a

Potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 35-40 minút. Upečenú bábovku necháme ešte 10-15 minút vo forme vychladnúť, potom vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tiphero

Najlepšie recepty na dnes